33 erhvervsledere cykler 1000 km

31. august 2016

33 erhvervsledere hopper på cykelen og køre 1.000 km gennem Europa?

Søndag kom en gruppe godt trætte erhvervsfolk til Aarhus med en særlig kulturel hilsen til næste års kulturhovedstad.

AARHUS KULTURHOVEDSTAD 2017

Author id: 2226 Author checksum: 4a7ecdce-80b3-4eb4-b8b2-5964b73ef8ad Author image id:

LARS FROM

FØLG

Den tidligere professionelle cykelrytter Claus Michael Møller har kørt Spanien Rundt flere gange og Tour de France en enkelt gang, men aldrig har han haft så ondt i sin bagdel, som da han søndag morgen satte sig på cyklen for at gennemføre de sidste 176 km af en helt særlig kulturel cykeltur fra Wrocklau i Polen til Aarhus.

KULTURSTAFET FRA WROCKLAU TIL AARHUS

•    33 medlemmer af erhvervsnetværket Connecting Biz and Bike deltog i turen.

•    1.036 km cykeltur.

•    Cyklede i alt fem dage.

•    Længste etape: 215 km

•    Varmeste dag: 35 grader

•    Fire dage med sol og medvind, kun i Danmark blev gruppen ramt af regn og blandet vejr.

•    Alle gennemførte.

Sammen med 32 lokale erhvervsfolk og folk fra Kulturhovedstad 2017-sekretariatet samt fra Aarhus Kommune har Claus Michael Møller som leder af netværksgruppen Connecting Biz and Bike kørt 1.036 km på cykel for at bringe en stafet i form af en lille gnom fra den nuværende kulturhovedstad i Polen til Aarhus, der næste år skal være Europas kulturhovedstad.

Sidst på søndagen nåede gruppen Aarhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S) sammen med ca. 100 andre var mødt frem på rådhuset for at tage imod de cyklende kulturambassadører, der på den sidste etape havde fået selskab af flere lokale politikere, herunder bl.a. en ualmindelig godt kørende Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) samt forskellige organisationsfolk.

Havde det ikke været for en stribe uheldige punkteringer, var Claus Omann Jensen helt sikkert nået til Aarhus længe inden de garvede motionscyklister, der undervejs fra Polen flere dage måtte kæmpe med temperaturer på helt op mod 35 graders varme. I Danmark satte regnen til gengæld ind, hvilket gav masser af punkteringer.

Symbol på frihedskampen

Formanden for Danmarks største idrætsorganisation, DGI, Søren Møller, var med på hele cykelturen fra Wrocklau til Aarhus, og han pegede efterfølgende på, at den lille specielle, cyklende gnom-figur, der nærmest har kultstatus i Wrocklau, har en helt særlig kulturel og historisk værdi – og derfor er et godt indspark til Europas kommende kulturhovedstad:

»Gnomen blev brugt op gennem 1980’erne, hvor folk tog afstand fra kommunismen. Her brugte man gnomerne til at vise, at de regler, styret kom med, måske nok gjaldt for mennesker, men ikke for gnomer. Man sagde ikke noget, der var forbudt, men fastholdt alligevel modstanden mod styret,« forklarede Søren Møller.

Jacob Bundsgaard hilste de cyklende ambassadører velkommen og roste dem for at have taget ejerskab til den gigantiske kultursatsning, der snart rammer Østjylland:

»Jeg er rigtig glad for den opmærksomhed, I har bragt til kulturhovedstad Aarhus, der for alvor åbner dørene den 21. januar. Det, der giver allermest mening, er, når nogen har lyst til at engagere sig i et projekt som kulturhovedstad Aarhus. Det kræver et bredt ejerskab – det har I taget på jer ved at cykle over 1.000 km fra Wrocklau til Aarhus. Det er helt vildt fedt, at I har haft lyst til det.«

Top
Thrane.nu